Wordt Mahrez of Mané de held van de Afrika Cup?

PREMIUM
Riyad Mahrez in duel met Sadio Mané tijdens het pouleduel op 27 juni. Algerije won toen met 1-0 van Senegal. Vanavond staan de landen tegenover elkaar in de finale van de Afrika Cup. © REUTERS

Wordt Mahrez of Mané de held van de Afrika Cup?

FinaleDe Afrika Cup kent vanavond (21.00 uur) de ontknoping met de finale tussen Senegal en Algerije. Wat is de afgelopen weken opgevallen?

Tegenvallende en blinkende sterren

Met eredivisievedette Hakim Ziyech, Champions Leaguewinnaar Sadio Mané en volksheld van thuisland Egypte Mohammed Salah waren de afgelopen weken genoeg sterren actief op de Afrika Cup. Maar lang niet iedereen gaf thuis na het slopende seizoen op de Europese velden. Ziyech bijvoorbeeld miste een cruciale strafschop in het achtste finaleduel tegen Benin en eindigde zijn fantastische seizoen in mineur. Salah boog in diezelfde ronde voor het Zuid-Afrika van Sparta-spits Lars Veldwijk
Mohamed Salah kon de hoop van het Egyptische volk niet waarmaken. © Visionhaus

Valt de één, straalt de ander

Sadio Mané (hoewel twee strafschoppen missend dit toernooi) leidde zijn Senegal wél naar de finale. Manchester City-vedette Riyad Mahrez deed dat bij Algerije. Aan de zijde van de makkelijkst voetballende speler van het toernooi Adam Ounas die het afgelopen seizoen zo weinig in actie mocht komen voor Napoli. De voormalige Watford-ster Odion Ighalo van Nigeria wordt waarschijnlijk topscorer van het toernooi met vijf doelpunten. Met één enkel tegendoelpunt in zes wedstrijden maakt Senegalees Koulidaly Koulibaly zijn reputatie als één van de beste verdedigers van de wereld waar.
Bekijk hier profieltjes van Sadio Mané en Riyad Mahrez 

Algerije in extase

Het filmpje van de stille wijk in Algiers waar plots mensen in extase de straat op rennen na het winnende doelpunt van Riyad Mahrez zegt genoeg over de impact van de Afrika Cup in het land dat het toernooi in 1990 voor het eerst en het laatst won. Algiers en ook Parijs en Marseille zetten zich schrap voor een volgende eruptie van vreugde (en helaas geweld) in de straten als de Woestijnvossen de Leeuwen van de Teranga kloppen.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tek Adımda Script Lisansı Kırma

2,5 Üst oran şikesi hangi oranlı maçlarda bulunur onları anlatacağım..

Dev "I DOSER" Arşivi //'MTG