Şıllık Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şıllık tatlısı Şanlıurfa ilimizin en güzel tatlılarından birisidir. Şıllık Tatlısı Nasıl Yapılır? adlı yazımızda Kadın ve Sağlık Portalı olarak tatlı portalı kategorisinde bu güzel tatlımızın nasıl yapılacağını öğreneceksiniz.
Tatlının yapımı zor gibi gözükse de oldukça basit bir tatlıdır. Şerbetli olmasına rağmen de oldukça hafif bir yapıya sahiptir.
Şıllık Tatlısı Malzemeleri
  • 3 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 100 gr. ceviz içi
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin : 


  • 1 çay bardağı  sade tereyağı ( urfa yağı)
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı toz şeker
Nasıl Yapılır?

Öncelikle unumuzu tatlının hamurunu hazırlamak adına derin bir kaba alalım. Süt, tuz ve kabartma tozu da ekledikten sonra bir çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir hal almasını sağlayalım. Krep hamuru gibi bir hamur elde ettikten sonra oda sıcaklığında 12 saat boyunca dinlendirelim. Hamur dinlendiği zaman krep tavasını birazcık sade tereyağı ile yağlayalım (fazla kısmı kağıt havlu ile alabilirsiniz).

Ocaktaki kızdırılmış krep tavasına bir kepçe hamurumuzdan dökelim ve hızlıca hareket ettirerek ince olmasını sağlayalım. 1 dakika sonra renk almaya başlayıp, göz göz olduğunda ters çevirelim ve diğer yüzünün de aynı olmasını sağlayalım. Tatlı hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ardından kreplerimizi servis tabağına alalım ve soğumaları için beklerken üstlerini bir kapak ile kapatalım.

Toz şeker ve suyu küçük bir tencerede tatlının şerbeti olması için kaynatalım. Ardından bir parça sade tereyağını tavada eritelim. Ocaktan aldığımız sıcak şerbet ile eritilmiş tereyağını karıştıralım. Ardından ceviz içini mutfak robotunda çekelim.

Pişen tatlı hamurumuzun uçlarını daha düzgün bir şekil elde etmek adına diklemesine keselim. Ardından iç kısımlarına bolca ceviz içi dökelim ve boşluk bırakmadan rulo olarak saralım. Tatlıyı servis tabağına aldıktan sonra sade yağlı sıcak şerbeti üzerinde gezdirelim. Üzerine de ceviz içi döktükten sonra bu şekilde servis edelim. Tatlımız hazır, eğer bu yazımızdan hoşlandıysanız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tek Adımda Script Lisansı Kırma

2,5 Üst oran şikesi hangi oranlı maçlarda bulunur onları anlatacağım..

Dev "I DOSER" Arşivi //'MTG