Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Bu gün herkesin yapacağı bir tatlı ile sizlerleyiz. Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? adlı yazımızda irmik tatlısının tabanını bisküvi ile kaplayarak zevklerinizi katlayacağız.
Bu tatlı oldukça basit olmasının yanında oldukça lezzetli ve hafiftir. Bu sayede sürekli yapabilirsiniz ve dolabınızdan tatlınız eksik olmaz.
Yazımızın devamında tatlının malzemelerini ve tarifini bulabilirsiniz.
Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı Malzemeleri
Tabanı İçin :
Üzeri İçin :
Bu tatlı oldukça basit olmasının yanında oldukça lezzetli ve hafiftir. Bu sayede sürekli yapabilirsiniz ve dolabınızdan tatlınız eksik olmaz.
Yazımızın devamında tatlının malzemelerini ve tarifini bulabilirsiniz.
Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı Malzemeleri
Tabanı İçin :
Üzeri İçin :
Bu tatlı oldukça basit olmasının yanında oldukça lezzetli ve hafiftir. Bu sayede sürekli yapabilirsiniz ve dolabınızdan tatlınız eksik olmaz.
Yazımızın devamında tatlının malzemelerini ve tarifini bulabilirsiniz.
Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı Malzemeleri
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Tabanı İçin :
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 3 yemek kaşığı pirinç fındık
Üzeri İçin :
- 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 8 adet frambuaz
Nasıl Yapılır?
Erittiğimiz tereyağı, pirinç fındığı ve ufalanmış bisküviyi bir kaba
koyalım ve yoğuralım. Ardından yağlanmış olan kelepçeli kek kabına bu
yoğurduğumuz tabanı iyice sıkıştırarak yerleştirelim. Bu tabanı 1 saat
buzdolabında bekletelim. İrmik, süt ve toz şekerini tencerede
koyulaşmasını bekleyerek pişirin.
Koyulaşmış olan irmik tatlısına vanilin ve Hindistan cevizini ekleyelim
biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Oda sıcaklığında
beklettiğimiz irmik tatlısını spatula ile tabanın üzerine dökelim.
Buzdolabına koyarak 3 saat boyunca soğumasını bekleyelim. Üzerine üzeri
için kısmında koyduğumuz malzemelerle ( frambuaz ve toz antep fıstığı)
süsleme yapalım, kelepçeden çıkarıp dilimlere ayıralım.
Tatlınız hazır, afiyet olsun! Bu yazımızdan hoşlandıysanız bir önceki yazımız olan Kadayıflı Paşa Sarması adlı tatlımızın tarifini de inceleyebilirsiniz.
Bu gün herkesin yapacağı bir tatlı ile sizlerleyiz. Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? adlı yazımızda irmik tatlısının tabanını bisküvi ile kaplayarak zevklerinizi katlayacağız.Bu tatlı oldukça basit olmasının yanında oldukça lezzetli ve hafiftir. Bu sayede sürekli yapabilirsiniz ve dolabınızdan tatlınız eksik olmaz.
Yazımızın devamında tatlının malzemelerini ve tarifini bulabilirsiniz.
Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı Malzemeleri
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Tabanı İçin :
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 3 yemek kaşığı pirinç fındık
Üzeri İçin :
- 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 8 adet frambuaz
Nasıl Yapılır?
Erittiğimiz tereyağı, pirinç fındığı ve ufalanmış bisküviyi bir kaba
koyalım ve yoğuralım. Ardından yağlanmış olan kelepçeli kek kabına bu
yoğurduğumuz tabanı iyice sıkıştırarak yerleştirelim. Bu tabanı 1 saat
buzdolabında bekletelim. İrmik, süt ve toz şekerini tencerede
koyulaşmasını bekleyerek pişirin.
Koyulaşmış olan irmik tatlısına vanilin ve Hindistan cevizini ekleyelim
biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Oda sıcaklığında
beklettiğimiz irmik tatlısını spatula ile tabanın üzerine dökelim.
Buzdolabına koyarak 3 saat boyunca soğumasını bekleyelim. Üzerine üzeri
için kısmında koyduğumuz malzemelerle ( frambuaz ve toz antep fıstığı)
süsleme yapalım, kelepçeden çıkarıp dilimlere ayıralım.
Tatlınız hazır, afiyet olsun! Bu yazımızdan hoşlandıysanız bir önceki yazımız olan Kadayıflı Paşa Sarması adlı tatlımızın tarifini de inceleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder