Havuç Reçeli Nasıl Yapılır?
Reçel kahvaltılarımızın vazgeçilmez tatlarıdan birisidir. Bizler de Kadın ve Sağlık Portalı olarak Havuç Reçeli Nasıl Yapılır? bundan bahsedeceğiz.
Çok bilinmeyen reçel türlerinden olan Havuç Reçeli bilen kişilerce oldukça sevilir. Havucun sonsuz faydalarının, tatlı portalı kategorisinde reçel şekeri ile birleşmesi harika bir birleşimdir.
- 1/2 kilogram taze havuç
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon
- 2,5 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
Öncelikle havuçlarımızı güzelce yıkayalım, ardından ise kabuklarını
soyalım. Havuçları bir kase içerisine rendeleyelim ve bir reçel
tenceresine alalım. Ardından tencereye su ilave edelim, ocağın altını
açalım ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
Rendelenmiş havuçlar tencere içerisinde yumuşadığı vakit, suyunu
süzdürelim. Ardından yumuşamış havuçların bulunduğu tencereye şeker ve
limon suyu ilave ederek orta ateşte kaynatalım. Kaynamaya başladığında
ise kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirelim. Reçel kaynarken
üzerinde oluşan köpükleri sıyıralım.15 dakika boyunca kaynayan reçel
koyulaştığında hazır olmuş olacak.
Ardından reçel tenceremizi ocaktan alalım ve sıcak konserve şişelerinin
içerisine kepçe aracılığıyla dökelim. Konserve şişelerinin üzerinde
yarım parmak kadar boşluk bırakalım. 10 dakika kaynamış suda bekleyen
kapaklar ile konservelerin ağzını sıkıca kapatalım ve ters çevirelim.
Havuç reçeli piştikten 1 gün sonra kahvaltılarda ve dilediğiniz diğer
öğünlerde yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun, eğer bu yazımızdan
hoşlandıysanız Şıllık tatlısı Nasıl Yapılır? adlı yazımızı da inceleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder