Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?


Pratik olmasına karşın görüntüsü harika görülen bir tatlıdan bahsedeceğiz. Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? adlı tatlı portalı yazımız Kadın ve Sağlık Portalı içerisindeki en şık tatlılardan biri olacak.
Şık olmasının yanında oldukça basit olan Fincan Tatlısı ismini fincan kullanılarak şekli çıkarılmasından dolayı alıyor.
  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2,5 kahve fincanı toz şeker
  •  1 paket vanilin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
Üzeri İçin :
  • 6 adet çilek ( isteğinize göre muz veyahut diğer meyveleri de kulalnabilirsiniz)
Nasıl Yapılır?
 Derin bir tencerenin içerisine süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştıralım ve muhallebi kıvamını alana dek pişirelim. Muhallebinin koyu bir kıvam almasınını ve göz göz kaynamasını bekleyelim, ardından bunu elde ettğimizde margarin ve vanilinimizi de ekleyip tekrar karıştırmaya dönelim.

Piştiği vakit muhallebiyi ocaktan alalım  Orta boyuttaki kahve fincanlarına 2 parmak boşluk kalacak şekilde, kepçe aracılığı ile tenceredeki muhallebiyi dökelim. Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirelim. Oda sıcaklığına kavuştuğunda buzdolabında en az 4 saatlik bir soğuma sürecine geçelim
Soğuyan muhallebileri şeklini bozmadan fincandan çıkaralım ve yine şeklini bozmadan hindistan cevizine buluyalım. Üzerini dilediğiniz meyve ile süsledikten sonra yemeye hazır olacak. Afiyet olsun, eğer bu yazımızdan hoşlandıysanız

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tek Adımda Script Lisansı Kırma

2,5 Üst oran şikesi hangi oranlı maçlarda bulunur onları anlatacağım..

Dev "I DOSER" Arşivi //'MTG