Kısırlık Nedir Tüp Bebek Nasıl yapılır?

Bu gün sağlık konusunda sizlere Kısırlık Nedir Tüp Bebek Nasıl yapılır? Kısırlığın Tedavisi var mıdır? sorularını yanıtlayacağım. Canlıların temel ihtiyaçlarından bir tanesi de üremedir. Evlenen her çift çocuk sahibi olmak ister. Çocuk sahibi olmak bazı çiftler de hiçbir problem yaşamadan olabilirken bazenleri ise böyle olmaz. Ne kadar uğraşsa var da çocuk sahibi olamayan çiftler mevcuttur. Bu durum ise kısırlık olarak adlandırılır. .
Yani kısaca açıklayacak olursak; çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin sağlıklı bir cinsel hayatlarında rağmen hiçbir doğum kontrol yöntemini başvurmamaları dahilinde de eğer çocukları olmuyor ise bu duruma kısırlık denilir. Kısırlık durumu sadece bir cinsiyet için geçerli değil. Hem kadında hem de erkekte görülebilir. Kadın ve erkek için hem tedavi yöntemi hem de sebepleri farklıdır.


Kısırlık Nedir? Tüp Bebek Nasıl yapılır?



Kadınlarda en çok rastlanan kısırlık durumu yumurtlama sırasında meydana gelen bozukluklardan kaynaklanmaktadır. Adet döngüsünde düzensizlik ya da adet görememe durumu yumurtlama sıkıntılarının sonucudur. Polikistikover Sendromu adı verilen bir durumda ise kadınlarda testosteron hormonu salgılanması durumunda yumurta gelişimini tamamlayamaz yani yumurtlama olayı sekteye uğrar. Bu durum karşısında da adet düzensizliği ve beraberinde çocuk olmama durumu gelmektedir. Bunların dışında kadın hastalıkları da kısırlığın nedenleri arasındadır.

Miyom ve polip gibi rahim içerisinde oluşan kistler bebek oluşumunu engellerler. İlaçla tedavi edilebildiği gibi cerrahi operasyon da bazen bu durumlarda gerekli olabilir. Hiçbir hastalık durumu söz konusu olmasa bile ilerleyen yaşta kısırlığa neden olabilir. Çünkü yaş ilerledikçe yumurta ve yumurtlama kalitesinde azalma meydana gelecektir. Alakalı olarak
Kadınlar kadar erkeklerde de kısırlık durumu görünmektedir. Erkeklerde sperm kanallarında tıkanıklık olması kısırlığa meydana getirebilir. Bunların dışında çevresel faktörler erkek kısırlığında oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Çok fazla sigara ve alkol tüketimi, çok sıcak ortama maruz kalma, sürekli oturarak çalışma, düzensiz hayat ve düzensiz beslenme gibi durumlar kısırlığı da beraberinde getirmektedir.

Tüp Bebek Yöntemi


Kısırlık gibi durumlar söz konusu olduğunda çocuk sahibi olmak isteyen kişilere en çok başvurduğu yöntem ise tüp bebek yöntemidir. Tüp bebek; kadın ve erkek çiftlerden alınan eşey hücrelerinin laboratuvar ortamında döllenme işleminin gerçekleştirildikten sonra tekrar anne rahmine yerleştirilmesidir.

Eğer normal yollar ile çocuk sahibi olamıyorsanız size en iyi yardımcı olacak olan yöntem tüp bebek yöntemidir. Uzman kişiler sayesinde tüp bebek yöntemi ile Sizlerde çocuk sahibi olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tek Adımda Script Lisansı Kırma

2,5 Üst oran şikesi hangi oranlı maçlarda bulunur onları anlatacağım..

Dev "I DOSER" Arşivi //'MTG