Kadayıflı Paşa Sarması Nasıl Yapılır?
Kadayıflı Paşa Sarması Nasıl Yapılır? öğrenebilmek için bu yazımızın
tamamını dikkatlice okumalısınız.Kadayıflı Paşa Sarması sütlü olduğundan
dolayı hem hafiftir hem de oldukça lezzetli bir tatlıdır.
Kadayıflı Paşa Sarması Malzemeleri
- 1 yemek kaşığı terayağ
- 300-350 gr. tel kadayıf
- Yarım çay kaşığı tereyağı
İçi İçin :
- 100 gram ceviz içi
Muhallebisinin Malzemeleri
- 1L süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
Kadayıflarınız çiğ ise kavuralım
ardından bir kabın içerisine ufalayalım. Tava içerisine 1 yemek kaşığı
tereyağını alıp ısıtalım bunu ardından ise daha önceden kaba
ufaladığımız kadayıflarımızı tavaya ekleyelim. Kadayıflar kızarana kadar
bekleyelim. Kadayıf kızardığında ise tavaya şekeri ekleyelim. Şekerli
bir şekilde de kavurup bütün kadayıf tellerini bir fırın tepsinine
zemini tamamen kapatacak şekilde yayıp soğumaya bırakalım.
Kadayıf tellerimiz soğurken biz de
muhallebiyi haızırlamaya koyulalım. 1 litre sütü tencereye alalım. Unu
ve şekeri de ekleyip hızlıca karıştıralım. Muhallebinin kıvam almasını
bekleyelim ve aldığında vanilya ile tereyağı ekleyelim. Tencereyi
ocaktan alıp güzel bir kıvamı olsun diye mikser ile karıştıralım. Sıcak
muhallebiyi fırın tepsisindeki kadayıfların üzerine eşit bir şekilde
dökelim. Tatlıyı buzdolabında 3-4 saat soğumak için bekletelim.
Bıçağınızı ıslatalım ve tatlıyı parçalara ayıralım. Ardından parçaları
sarabilirsiniz ve tatlınız hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder